Muhteşem joker: Jojoba yağı

Jojoba yağı ne işe yarar

Yağlarla ilgilenmeye başladığımdan bu yana her birinin sahip olduğu mucizevi özellikleri hayranlıkla izliyorum. Hepsi ayrı bir konu ve yazmakla da bitecek gibi değil. Bu doğal hazinelerin bırakılıp da kimyasallarla dolu bir dünyaya mahkûm edilmemizin nedeninin ise “tamamen duygusal” olduğuna inanıyorum!

Hiçbir şey için geç değil diyerek daha fazla bilinçlenip doğallık ve saflık yolunda ilerlemek güç sahibi devlerin ekmeğine yağ sürmemek adına atılan geç ama etkili bir adım olacaktır.

Amerika kıtasında yetişen bir çöl bitkisinden elde edilen ho-HO-bah yağı ilk kez Kızılderililer tarafından kullanılmıştır. Eminim, bu mucizevi yağı şimdi duymuyorsunuz! Kozmetik alanında yaygın kullanımı, özelliklerinin buna değer olduğunu gösteriyor.

Kıvam olarak, cilt tarafından salgılanan doğal nemlendirici yağ olan “sebum”a benzer. Doymamış yağ asitleri açısından zengindir. Cilt ile kolay uyumu ve kolay nüfuz etmesi sebebiyle iyi bir nemlendiricidir.

Jojoba yağı haricen kullanılan, mum içeren bir yağdır. Raf ömrü oldukça uzundur.

E vitamini açısından zengindir. Antialerjendir. Hücre yenileyici özelliği vardır.

Yaşlanma belirtisi olan kırışıklıklara karşı etkilidir.

Çizik, kesik gibi yaralarda iyileştirici özelliği vardır.

İltihap giderici özelliğiyle akne ve sivilce tedavisinde de oldukça başarılıdır.

Daha canlı, güçlü ve kepeksiz saçlar için birebirdir.

Romatizma ve eklem ağrılarına karşı etkilidir.

Bacak ve karın bölgesindeki çatlaklara karşı etkilidir.

Güneş yanıklarına karşı etkilidir.

Masaj yağı olarak da kullanılmaktadır.

Benim size önerim, bu yağı içeren ürünler almak yerine yağı direkt kullanmanız. Cildinize hafif dokunuşlarla uyguladığınız Jojoba yağı o kadar kolay emiliyor ki cilt üzerinde yağlı bir tabaka kalmıyor ve cildiniz uzun süre nemini koruyor. Zaten kozmetikleri yağ formunda kullanmanız derinin alt katmanlarına kolayca nüfuz etmelerini ve asıl işlevlerini başarı ile yapmalarını sağlayacaktır. Önemli not: Soğuk pres yöntemi ile elde edilmiş ürün kullanınız !

Araştırırken, bu bitkinin Türkiye’de de yetiştirilmesinin mümkün olduğunu gördüm! Ama dünyada kabul gördüğü kadar bizde henüz hak ettiği değeri bulabilmiş değil.

Balina yağına benzemesi balinaların korunması adına yapılan girişimlerin artmasına yaramıştır!

Sertlik ve parlaklık kalitesiyle ayakkabı, mobilya, yer, otomobil cilası; tozsuz tebeşir, renkli kalem; sabun ve uzun ömürlü mumlar kullanım alanı olmuştur.

Sevgiyle ve doğal kalın.

Bitmedi, sıkı durun!

Makine yağı olarak da kullanılan Jojoba yağı otomobil motorlarında kullanıldığında, araçlar 200.000 km yol yapabilecek güce kavuşmakta ve aynı miktar yakıtla katedilen yol 3-5 misli artmaktadır. Sanayi açısından devrim niteliği taşıyan Jojoba’nın ülkemizde yetiştirilmesi durumunda ekonomimize ne kadar fayda sağlayacağını düşünün!

12 thoughts

  1. Daha önce bu ismi duymuştum fakat bu kadar özelliği oldugunu bilmiyordum.Verdiginiz bilgiler çok güzel..Teşekkürler.

    Beğen

  2. Çok faydalı bir yazı olmuş kesikler için evde bulundurayım ben o zaman 🙂 Paylaşım için teşekkürler ♥

    Beğen

Yorum

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s